De missie van het Zorgnetwerk Antimicrobiële Resistentie NH-FL is het voorkomen van vermijdbare schade en sterfte door infecties met resistente microben. Al geruime tijd zetten we ons in om de aandacht voor en kennis over antimicrobiële resistentie en infectiepreventie in de regio te vergroten. Om dat te bereiken zijn we als zorgprofessionals in de regio NH-FL samen aan zet.
Heb jij een idee voor een project op het gebied van antimicrobiële resistentie? Dat kan gaan over surveillance, scholing, infectiepreventie of juist gebruik van antimicrobiële middelen. En ben je werkzaam in de regio Noord-Holland | Flevoland? Dan nodigen we je van harte uit om voor 1 juni een projectvoorstel bij ons in te dienen.
Wij moedigen projecten aan die een brug slaan tussen sectoren (huisartsen, ziekenhuizen, verpleeghuizen, e.d.), en/of schakels vormen met, of tussen instellingen in de regionale periferie.
Belangrijk hierbij is dat je aanvraag voldoet aan de volgende criteria:
- Aanvrager werkt in regio Noord-Holland | Flevoland
- Er zijn meerdere instellingen, sectoren of partners binnen de regio Noord-Holland | Flevoland betrokken bij het project – dit kan ook zijn voor in de toekomst
- Het project draagt bij aan minimaal 1 van onderstaande strategische doelen:
- Bewustwording AMR
- Bereik vergroten en afstemming verbeteren
- Deskundigheidsbevordering van (toekomstige) zorgprofessionals over AMR, IP en juist gebruik
- Zicht op AMR in de regio
- Stimuleren verbeterde naleving IP op de werkvloer
- Vergroten commitment IP bij bestuurders en leidinggevenden
- Bevorderen van juist gebruik antimicrobiële middelen
- Het project valt niet onder de eigen verantwoordelijkheid/taken van de instelling/zorgaanbieder
- Het project betreft geen fundamenteel wetenschappelijk onderzoek
- Het projectvoorstel bevat een realistische begroting, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen personele en materiële kosten
- Het projectvoorstel bevat een realistische planning
- Het project kan meerdere jaren in beslag nemen, maar dient uiterlijk voor 1 oktober 2027 volledig afgerond te zijn
Goed om te weten dat we een totaalbudget hebben van ca € 650.000 per jaar om aan projecten te besteden. Een projectvoorstel kan voor meerdere jaren zijn, het project dient echter uiterlijk voor 1 oktober 2027 volledig te zijn afgerond.
Budget
Er is voor 2026 een totaalbudget van ca € 1.000.000 om aan projecten te besteden. Een projectvoorstel kan meerdere jaren bestrijken, het project dient echter uiterlijk voor 1 oktober 2027 volledig te zijn afgerond, omdat onze subsidieperiode eind 2027 afloopt.
Format
Om je aanvraag goed te kunnen beoordelen, vragen we je dit document volledig in te vullen.
Deadline
Stuur voor 1 juni 2025 je projectvoorstel in.
En dan?
Ons Dagelijks Bestuur beoordeelt alle projectvoorstellen. Uiterlijk 1 juli ontvang je van ons een eerste terugkoppeling op je aanvraag. Eventueel vragen we je dan onderdelen nog verder uit te werken of te verhelderen. De deadline voor aanlevering van deze uitwerking is 1 september. We informeren je voor 1 oktober of jouw project definitief wordt opgenomen in ons Operationele Jaarplan voor 2026. Dit geeft je alle tijd om voorbereidingen te treffen zodat je direct in januari 2026 kunt starten.
Vragen?
Twijfel je of je voorstel geschikt is, of wil je eerst nog wat dingen afstemmen? Neem dan per mail contact met ons op (amr.nhfl@amsterdamumc.nl). We denken graag met je mee.