World AMR Awareness Week | Doe ook mee!

Van 18 t/m 24 november staat de strijd tegen antimicrobiële resistentie centraal tijdens de World AMR Awareness Week (WAAW). Gedurende deze week organiseren de negen Regionale Zorgnetwerken AMR boeiende activiteiten en lanceren we o.a. interessante video’s, podcasts, communicatiematerialen, een infographic en een spel over antibioticaresistentie.

Alvast een greep uit de hoogtepunten:

Interactive video: Een patiënt/cliënt met BRMO, wat nu?

Weet jij wat je moet doen als een patiënt/cliënt besmet is met een resistent micro-organisme? In de video nemen we je aan de hand van vragen mee met de te nemen maatregelen voor iedere discipline, van schoonmaak en fysiotherapie tot verpleging.

Voor: Zorgverleners en betrokken disciplines, uit de langdurige zorg en ziekenhuizen

Webinar: Antibioticaresistentie en geneesmiddelentekort
Beide onderwerpen worden aangestipt met een introductie, waarbij er tevens gebruik wordt gemaakt van casuïstiek bespreking en een FAQ die vooraf bij de doelgroep wordt uitgevraagd.
Datum:
Maandag 18 november 2024, van 19:30 – 21:00 uur
Voor: Apothekers en farmaceutisch consulenten

Webinar: Ontlabeling onterechte Antibiotica-allergie
In dit webinar nemen experts, zoals een allergoloog, je mee in het opsporen en verwijderen van onterechte registraties van antibiotica-allergieën.

Datum: Dinsdag 19 november 2024, van 19:30 – 21:00 uur
Voor: Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en apothekers

Infographic: Het Nederlandse zorgsysteem en antibioticagebruik

Nederlandse huisartsen zijn terughoudend in het voorschrijven van antibiotica in vergelijking met hun buitenlandse collega’s. En niet zonder reden. In deze infographic wordt dit uitgelegd.

Voor: Expats, bedrijven met expats en zorgprofessionals

Symposium: Surveillance van antimicrobiële resistentie bij mens, dier en milieu
Georganiseerd door het RIVM, o.a. in samenwerking met de Regionale Zorgnetwerken AMR.
Datum: Maandag 18 november 2024, van 09:00 – 17:00 uur in Bilthoven
Voor: Nederlandse professionals en beleidsmakers die werken aan of interesse hebben in AMR surveillance. Deelname op uitnodiging.

Doe mee!
Meld je aan voor een activiteit of maak gebruik van de materialen. Alles is kosteloos te volgen en te gebruiken. Daarnaast geven we op de website veel uitleg en achtergrondinformatie over antimicrobiële resistentie, antimicrobial stewardship, BRMO, surveillance en infectiepreventie. Ga dus snel naar: www.amrweek.nl

Samen sterk tegen antimicrobiële resistentie!

Scroll naar boven